door PA1TT

 

Team :                      PA1TT, PA1TX, PA5J en PA9M.
Banden :                  20M SSB.

Nadat we in 2016 zeel veel banden en moed hadden bij PI4A was het in 2017 tijd om het wat rustiger aan te doen. Onze PI4A organisator Gerard PA1TX had niet veel aanmeldingen voor deelname ontvangen, dus 20m SSB was mooi om te doen. De propagatie was niet echt goed en werkelijke pile ups waren niet echt geweldig, maar het liep vrijwel de gehele contest gestadig door.
Jan PA1TT had zijn FT1000Mp meegenomen waardoor het ook mogelijk was om met de 2e ontvanger de multi’s te verzamelen of nog meer keren PA6HQ met het rapport VERON weg te geven. De locatie in het Hamnus in Hengelo is prima geschikt voor dit soort contesten. Sinds de Wietplantage (in een hal naast het Hamnus) is afgebrand is de storing op de banden ook aanmerkelijk afgenomen 🙂

Met de oude eindtrap van wijlen Jan PA0IJM (bij Jan ooit goed voor vele malen de eerste plaats in de PACC op 80m) was er een stabiel signaal op de 20m band. Ook de 4 ele beam op het dak van het Hamnus zorgde voor goed signalen, maar ondanks de behoorlijke inspanningen werkten de condities niet bepaald mee. Het ene moment waren de JA stations heel hard en daarna was er weer ineens niets te horen. Ook de anders altijd gegarandeerde zondag morgen opening over het lange pad naar de Pacific en VK/ZL gaf niet het beoogde resultaat.  Al met al weer een leuke IARU contest waarbij het weer een geweldige ervaring was om de VERON multiplier te verdelen.

 

Gerard PA1TX